> Quiz of the Year

Quiz of the Year - 2020

What happened in 2020? We ask you to recall the events of 2020 in our 'Quiz of the year'.

A year dominated by COVID-19, Brexit and cancelled sporting events. However, there were still some other news and events that happened this year.

January to June, 2020 Quiz

  1. The coronavirus that caused the COVID-19 pandemic, was first identified in which Chinese city?
    Answer - Wuhan
  2. In Janauary, who said he would not date "woke" women or women below the age of 35 because their views were too politically correct"?
    Answer - Laurence Fox
  3. Basketball player Kobe Bryant played for which professional basketball team?
    Answer - Los Angeles Lakers
  4. Which team beat the San Francisco 49ers in the Super Bowl final?
    Answer - Kansas City Chiefs
  5. Kirk Douglas died aged 103 in February, he never won an Oscar but who did he potray for his third Oscar nomination in 1956?
    Answer - Vincent van Gogh (in Lust for Life)
  6. Who features on the new twenty pound banknote (and we don't mean the Queen)?
    Answer - painter J. M. W. Turner
  7. EastEnders celebrated it's birthday on February 19, 2020 - which birthday?
    Answer - 35th birthday
  8. It's announced that the 2020 Tokyo Summer Olympics are to be postponed - in which month were they due to start?
    Answer - July
  9. What name was given to the critical care temporary hospitals set-up by NHS England as part of its response to the COVID-19 pandemic?
    Answer - Nightingale Hospital
  10. Keir Starmer won the Labour leadership contest on 4 April 2020, which two rivals did he beat?
    Answer - Rebecca Long-Bailey and Lisa Nandy
  11. Name the 99-year-old war veteran who walked more than 100 laps of his garden to raise millions for the NHS?
    Answer - Captain Tom Moore
  12. Who is Wilfred?
    Answer - Boris Johnson and Carrie Symonds' new baby boy
  13. Which small market town, named after the castle around which it was built, hit the news after Dominic Cummings paid a visit?
    Answer - Barnard Castle
  14. In which city did George Floyd lose his life?
    Answer - Minneapolis
  15. 2020 marked the 700th anniversary of which declaration?
    - Declaration of Arbroath
  16. The bank holiday was moved to which date in May to commemorate the 75th anniversaries of VE Day?
    Answer - 8 May
  17. A statue of 17th century merchant Edward Colston was pulled down in which English city?
    Answer - Bristol
  18. President Donald Trump described Joe Exotic as a "strange guy", but Joe's also known as what sort of king?
    Answer - Tiger King
  19. Which famous footballer wrote an open letter to the government calling on them to end UK child poverty?
    Answer - Marcus Radford
  20. During a June podcast interview, who stated that "slavery was not genocide"?
    Answer - David Starkey
  21. Royal Mail issued a set of stamps to mark the 60th anniversary of what?
    Answer - Coronation Street


July to December, 2020 Quiz

  1. Which European country's airforce dropped the swastika from its logo?
    Answer - Finland
  2. Prime Minister Boris Johnson says up to three million residents from which part of the world will be offered citizenship in the UK?
    Answer - Hong Kong
  3. The World Council of Churches called on Turkey to reverse the decision to turn which celebrated church into a mosque?
    Answer - Hagia Sophia
  4. Which celeb broke both feet after jumping over a wall on a family holiday?
    Answer - Katie Price
  5. Which club defeated Paris Saint-Germain to win their sixth Champions League title?
    Answer - Bayern Munich
  6. Who became the first person in history to have a net worth exceeding 200 billion dollars?
    Answer - Jeff Bezos
  7. In late August, which country's Prime Minister announced he would resign because of health concerns, and apologized for stepping down?
    Answer - Japan's (Prime Minister Shinzo Abe of Japan)
  8. Sian Berry and Jonathan Bartley were re-elected co-leaders of what?
    Answer - The Green Party
  9. UK government debt is reported to be over how many trillion for the first time?
    Answer - 2 trillion
  10. Construction work officially begins on which high-speed rail network?
    Answer - HS2
  11. Lewis Hamilton equalled Michael Schumacher's record for most Grand Prix wins in which Grand Prix?
    Answer - 2020 Eifel Grand Prix
  12. Which county council approved the first new deep coalmine in the UK for 30 years?
    Answer - Cumbria
  13. Which MP was suspended for travelling from London to Scotland after being confirmed positive for COVID-19?
    Answer - Margaret Ferrier
  14. Which Premiership team scored seven goals against Liverpool?
    Answer - Aston Villa
  15. What's the name of the First Minister of Wales who put his country into lockdown?
    Answer - Mark Drakeford
  16. An oil tanker close to the Isle of Wight was suspected to have been hijacked by stowaways from which country?
    Answer - Nigeria
  17. What's the first name of Joe Biden's youngest son?
    Answer - Hunter
  18. A 50p coin was released with which three word slogan?
    Answer: Diversity Built Britain
  19. Bobby Ball played a feckless father named Frank in which sitcom?
    Answer - Not Going Out
  20. Straight after the 1966 World Cup win, Nobby Stiles did a spontaneous dance with the Jules Rimet Trophy in one hand and what item in the other?
    Answer: His false teeth

christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.