>Christmas Quizzes> Fun Christmas Quiz

Fun Christmas Quiz

A quiz with a mixture of fun general knowledge and Christmas quiz questions.

Twenty questions and answer for Christmas. Perfect for a family get together or pub quiz.

Christmas Day Quiz - Questions and Answers

  1. How many spots are there on a twister mat?
    Answer - 24
  2. What name are reindeers better known by in North America?
    Answer - Caribou
  3. In the film National Lampoon's Christmas Vacation, what creature did the Griswold family discover living in their Christmas Tree?
    Answer - A squirrel
  4. Which cartoon character is watched by millions in Sweden every Christmas Eve?
    Answer - Donald Duck
  5. According to early 20th century psychology definitions, which has the lowest IQ - an idiot, imbecile, or moron?
    Answer - Idiot (moron IQ range 51 to 70, imbecile 26 to 50, and idiot 0 to 25)
  6. What country is the Poinsettia, with its red and green foliage, native to?
    Answer - Mexico
  7. Labour leader Keir Starmer shares his middle name with the first name of a famous British sitcom character, what is it?
    Answer - Rodney
  8. What carol has the repeated line: "Fa, la, la, la, la, la, la, la, la!"?
    Answer - Deck the Halls
  9. Who was described with the three words: stink, stank, stunk?
    Answer - The Grinch (in How The Grinch Stole Christmas)
  10. Which phrase meaning 'energetic labour' was used in print for the first time by the English poet Andrew Marvell in the 17th century?
    Answer - Elbow grease
  11. Which 1999 American film has the line: "You are not special. You are not a beautiful and unique snowflake."?
    Answer - Fight Club
  12. Did the Queen's father or grandfather give the first Christmas message?
    Answer - The Queen's grandfather (King George V)
  13. If you dug a straight hole in Wellington, New Zealand going through the centre of the earth, which European country would you come out in?
    Answer - Spain
  14. On what day of the week did we celebrate Christmas Day, 2019?
    Answer - Wednesday
  15. What name links a British daytime game show, a place in Oxforshire and the nickname of a famous sportsman?
    Answer - Golden Balls
  16. Bob Geldof and Midge Ur wrote the song 'Do They Know It's Christmas?' in which year?
    Answer - 1984
  17. Which festive item has sections called a warble and a strabe?
    Answer - Candy cane
  18. What's the exact date the 20th century ended?
    Answer - December 31, 2000
  19. Which item associated with Christmas was invented in Nuremberg, Germany, around 1610?
    Answer - Tinsel
  20. Britain's oldest goldfish George, died peacefully in his bowl in 2019. To the nearest 2 years, how old was George?
    Answer - 44 - so any age between 42 to 46 is correct
  21. With what would you associate the term "Christmas tree formation"?
    Answer - Football
  22. Which company produces the sweets Starmix and Goldbears?
    Answer - Hariboo
  23. In which country is it traditional to eat a KFC meal on Christmas?
    Answer - Japan
  24. Who did Rocky Balboa beat on Christmas Day in 1985?
    Answer - Drago or Ivan Drago
  25. How many fingers and thumbs does Homer Simpson have in total?
    Answer - 8 (he only has 3 fingers on each hand)
  26. Which city did Del and Rodney go to on holiday in the 1991 Only Fools and Horses Christmas special?
    Answer - Miami
  27. Mr Bean stuck his head insie a Christmas turkey to look for what?
    Answer - His watch
  28. Which author and former copywriter came up with the slogans "irresistibubble" for Aero and "Naughty but Nice"?
    Answer - Salman Rushdie
  29. Which Christmas carol was originally written in Latin and had the name Adeste Fideles?
    Answer - O Come, All Ye Faithful
  30. Which American did Adolf Hitler call an inspiration? Hitler also kept a photo of this American behind his desk.
    Answer - Henry Ford
  31. Which decade of the 1800s saw the first Christmas cards and the publication of the novel A Christmas Carol?
    Answer - 1840s
  32. What fun nickname was given to Rembrandt's The Night Watch after being over restored in the 1940s?
    Answer - The Day Watch
  33. Popular in Victorian England at Christmas time, is a 'Smoking Bishop' a type of wine, fish or cheese?
    Answer - Wine (a mulled wine)
  34. In 2017, which actor was lukewarm to receiving the Lifetime Achievement award at The Great British Pantomime Awards?
    Answer - Christopher Biggins (who also played Lukewarm in the BBC sitcom Porridge
  35. What was the first planet discovered with the aid of a telescope?
    Answer - Uranus (discovered in 1781 by William Herschel using a home-made telescope from his garden in Bath)
  36. What Christmas-themed ballet was first performed in Saint Petersburg, Russia in 1892?
    Answer - The Nutcracker
  37. Miracle on 34th Street is a Christmas film about the Santa at which New York City store?
    Answer - Macy's
  38. Mount Everest was climbed for the first time in 1953 by Edmund Hillary from New Zealand and Tenzing Norgay from Nepal - which country's flag was the first ever to fly at the top of Everest?
    Answer - United Kingdom's (the expedition was funded and led by the UK)
  39. What is the date of "Twelfth Night"?
    Answer - January 5th
  40. What is the largest animal that lives in trees?
    Answer - Orangutans
  41. Which 2004 animated film is about a train that carries kids to the North Pole on Christmas Eve?
    Answer - The Polar Express
  42. The American states of Arizona, Georgia and Indiana all have towns with which festive name: Bethlehem, Christmas or Santa Claus?
    Answer - Santa Claus
  43. What was the name of the English Protestants in the 16th and 17th centuries that banned Christmas celebrations from 1643 to 1660?
    Answer - Puritans
  44. The first ever international match in which sport was played between the US and Canada in 1844, in New York?
    Answer - Cricket
  45. When celebrating Christmas where might you possibly find some 'silver fulminate'?
    Answer - In a Christmas cracker (it's the chemical painted on one of two narrow strips that go 'bang')
  46. Which festive song sung by Bing Crosby in 1935 is the fourth best-selling single of all-time?
    Answer - Silent Night
  47. The best-selling classic children’s book Winnie-the-Pooh, was first published in which decade?
    Answer - 1920s (1926)
  48. In the Christmas song, what did my true love give to me on the eighth day of Christmas?
    Answer - Eight Maids A-Milking
  49. Where exactly would you find a lowly cattle shed?
    Answer - Royal David's city ("0nce in Royal David's City")
  50. And finally, our Christmas cracker joke question: What sort of athlete is warmest in winter?
    Answer - A long jumper






christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.