> Christmas Trivia

Christmas Trivia

We offer some good trivia for you to enjoy at Christmas in out 20 questions Xmas themed quiz.

We're continually adding categories to this site. It's the best time of year for a trivia quiz with family or at the pub with friends, enjoy our many interesting and unique questions.

Christmas Trivia - Questions

  1. Which popular boy's name is also the French word for Christmas?
  2. In 1843, Sir Henry Cole is credited with introducing the world's first commercial what?
  3. In television's The Simpsons, what breed of dog is Santa's Little Helper?
  4. What is Ilex aquifolium?
  5. LadBaby got to the 2019 UK Christmas number one spot with which savoury snack?
  6. Which famous advertising slogan was created by Clarissa Baldwin in the late 1970s?
  7. Christmas Island, an external territory of Australia, is found in which ocean?
  8. The reindeer is known by what name in North America?
  9. A visit from whom is more commonly known as "The Night Before Christmas"?
  10. In which popular pantomime does Robin Hood and Maid Marion appear?
  11. "Good King Wenceslas" is a Christmas carol that tells the story of the Bohemian king in which modern day country?
  12. Which king did the three wise men visit?
  13. God jul (pronounced "Good yul") means "Merry Christmas in which language?
  14. Who was Ebenezer Scrooge's dead business partner in A Christmas Carol?
  15. What links "Moz the Monster", "Monty the Penguin" and "Buster the Boxer"?
  16. 'Have Yourself a Merry Little Christmas' was sung by Judy Garland in which 1944 MGM musical?
  17. How many 'swans a swimming' were there in The Twelve Days of Christmas?
  18. Which English traditional Christmas carol is also known as 'Tidings of Comfort and Joy'?
  19. Which fictional reindeer is missing from this list: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Donner and Blitzen?
  20. What is the title of the tune and lyrics added to the Christmas song 'The Little Drummer Boy' for a 1982 David Bowie and Bing Crosby recording?


Christmas Trivia - Questions and Answers

  1. Which popular boy's name is also the French word for Christmas?
    Answer - Noel
  2. In 1843, Sir Henry Cole is credited with introducing the world's first commercial what?
    Answer - Christmas card
  3. In television's The Simpsons, what breed of dog is Santa's Little Helper?
    Answer - Greyhound
  4. What is Ilex aquifolium?
    Answer - Holly
  5. LadBaby got to the 2019 UK Christmas number one spot with which savoury snack?
    Answer - Sausage rolls (the song was called 'I Love Sausage Rolls')
  6. Which famous advertising slogan was created by Clarissa Baldwin in the late 1970s?
    Answer - "A Dog is for life, not just for Christmas"
  7. Christmas Island, an external territory of Australia, is found in which ocean?
    Answer - Indian Ocean
  8. The reindeer is known by what name in North America?
    Answer - Caribou
  9. A visit from whom is more commonly known as "The Night Before Christmas"?
    Answer - St. Nicholas ("A Visit from St. Nicholas" is a poem by Clement Moore)
  10. In which popular pantomime does Robin Hood and Maid Marion appear?
    Answer - Babes in the Wood
  11. "Good King Wenceslas" is a Christmas carol that tells the story of the Bohemian king in which modern day country?
    Answer - Czech Republic
  12. Which king did the three wise men visit?
    Answer - King Herod
  13. God jul (pronounced "Good yul") means "Merry Christmas in which language?
    Answer - Swedish or Norwegian
  14. Who was Ebenezer Scrooge's dead business partner in A Christmas Carol?
    Answer - Jacob Marley
  15. What links "Moz the Monster", "Monty the Penguin" and "Buster the Boxer"?
    Answer - John Lewis Christmas adverts
  16. 'Have Yourself a Merry Little Christmas' was sung by Judy Garland in which 1944 MGM musical?
    Answer - Meet Me in St. Louis
  17. How many 'swans a swimming' were there in The Twelve Days of Christmas?
    Answer - Seven swans a swimming
  18. Which English traditional Christmas carol is also known as 'Tidings of Comfort and Joy'?
    Answer - God Rest You Merry, Gentlemen
  19. Which fictional reindeer is missing from this list: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Donner and Blitzen?
    Answer - Cupid
  20. What is the title of the tune and lyrics added to the Christmas song "The Little Drummer Boy" for a 1982 David Bowie and Bing Crosby recording?
    Answer - Peace on Earth


christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.