> Christmas Quiz

Christmas Quiz

We love a good festive quiz and Christmas is the perfect time of year to enjoy a quiz with family and friends. Here's another 20 great questions - enjoy for free!

Save your time and energy by using our quizzes - we think our questions are the best!?

Christmas Quiz - Questions

  1. What colour are the berries found on the European mistletoe plant?
  2. The custom of modern Christmas trees originated in which country?
  3. What is the name of the snowman that features in the Disney film Frozen?
  4. What did British baker and confectioner Tom Smith invent in 1847?
  5. "I Wish It Could Be Christmas Everyday" is a Christmas song recorded by which rock band?
  6. Which Christmassy item takes its name from an Old French word meaning "sparkle"?
  7. "Christmas won't be Christmas without any presents" is the opening line from which famous novel?
  8. Eating a Kentucky Fried Chicken meal has become a Christmas tradition in which country?
  9. Which word associated with the Christmas season dates back to 17th century Norfolk where it was a strong ale?
  10. How many ghosts visited Ebenezer Scrooge in Charles Dickens's A Christmas Carol?
  11. A popular mulled wine in Victorian England at Christmas was a 'Smoking' what?
  12. What is your star sign if you were born on Christmas Day?
  13. Widely used in Christmas floral displays, the poinsettia grows wild in which large country?
  14. 2019 marked the 80th anniversary of which Robert Lewis May creation?
  15. Which famous author wrote the first ever King's Christmas message?
  16. If a child behaves badly during the year, traditionally what might they receive in their stocking?
  17. Bethlehem is a tiny village in which part of the UK: Yorkshire, Wales, Scotland or Cornwall?
  18. Christkindlesmarkt is a famous Christmas market that is held annually in which German city?
  19. The song White Christmas was first performed in which Bing Crosby film?
  20. In the UK, which the term is commonly used for small sausages wrapped in bacon, popular at Christmas time?


Christmas Quiz - Questions and Answers

  1. What colour are the berries found on the European mistletoe plant?
    Answer - White
  2. The custom of modern Christmas trees originated in which country?
    Answer - Germany
  3. What is the name of the snowman that features in the Disney film Frozen?
    Answer - Olaf
  4. What did British baker and confectioner Tom Smith invent in 1847?
    Answer - The Christmas cracker
  5. "I Wish It Could Be Christmas Everyday" is a Christmas song recorded by which rock band?
    Answer - Wizzard
  6. Which Christmassy item takes its name from an Old French word meaning "sparkle"?
    Answer - Tinsel (from the old French word 'estincelle')
  7. "Christmas won't be Christmas without any presents" is the opening line from which famous novel?
    Answer - Little Women
  8. Eating a Kentucky Fried Chicken meal has become a Christmas tradition in which country?
    Answer - Japan
  9. Which word associated with the Christmas season dates back to 17th century Norfolk where it was a strong ale?
    Answer - Nog (as in Egg-nog)
  10. How many ghosts visited Ebenezer Scrooge in Charles Dickens's A Christmas Carol?
    Answer - Four
  11. A popular mulled wine in Victorian England at Christmas was a 'Smoking' what?
    Answer - Smoking Bishop
  12. What is your star sign if you were born on Christmas Day?
    Answer - Capricorn
  13. Widely used in Christmas floral displays, the poinsettia grows wild in which large country?
    Answer - Mexico
  14. 2019 marked the 80th anniversary of which Robert Lewis May creation?
    Answer - Rudolph the Red-Nosed Reindeer (first appeared in a 1939 booklet)
  15. Which famous author wrote the first ever King's Christmas message?
    Answer - Rudyard Kipling (it was for George V in 1932)
  16. If a child behaves badly during the year, traditionally what might they receive in their stocking?
    Answer - A piece of coal
  17. Bethlehem is a tiny village in which part of the UK: Yorkshire, Wales, Scotland or Cornwall?
    Answer - Wales (Carmarthenshire)
  18. Christkindlesmarkt is a famous Christmas market that is held annually in which German city?
    Answer - Nuremberg
  19. The song White Christmas was first performed in which Bing Crosby film?
    Answer - Holiday Inn
  20. In the UK, which term is commonly used for small sausages wrapped in bacon, popular at Christmas time?
    Answer - Pigs in a blanket


christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.