> Christmas Questions

25 Christmas Questions

Twenty-five great Christmas questions to use in your family festive get together or pub quiz. Each question comes with an easy to follow answer.

How many questions can you answer? We're continually adding Christmas questions at xmasquiz.co.uk. Feel free to use them in your own quizzes.

Christmas Questions

  1. What originated in 1670, Germany, when the choirmaster at Cologne Cathedral wished to keep children quiet on Christmas Eve?
  2. According to the poem 'The Night Before Christmas' how many reindeer did Santa have to pull his sleigh?
  3. In 1984, who co-wrote the charity single "Do They Know It's Christmas?" with Bob Geldof?
  4. Who appeared for the first time in the November 1887 issue of the Beeton's Christmas Annual?
  5. Feliz Navidad is a phrase meaning "Happy Christmas" in which language?
  6. How many sides does a snowflakes have?
  7. Which song plays out the end credits of the film Die Hard?
  8. Which Christmas carol is noted for the Latin line "Gloria Hosanna in excelsis!"?
  9. At which house do the Royal Family traditionally spend Christmas and New Year?
  10. Which archangel foretold the birth of Jesus to the Virgin Mary?
  11. What's the name of the ballet most traditionally associated with being performed around Christmas time each year?
  12. It is said to be bad luck to take your decorations down after which date in January?
  13. Which item of clothing brought Frosty the Snowman back to life?
  14. Which British monarch made the first Christmas Broadcast?
  15. Who started the Christmas Lectures in 1825 which are now broadcast on national television every year?
  16. Can you name the only UK Christmas number one to have the name of a city in its title?
  17. Befana is an old woman who delivers gifts to children throughout which country on Epiphany Eve?
  18. Choirboy Peter Auty sang the film version of which song which was later recorded as a hit record by Aled Jones?
  19. Which American state's Spanish translation literally means 'covered in snow'?
  20. Which 2004 film starring Tim Allen and Jamie Lee Curtis is based on the 2001 novel Skipping Christmas by John Grisham?
  21. In 2019, what was in Cardiff on the 15th of November, Manchester on December the 2nd, and finished in London?
  22. Who had an "annus horribilis" in 1992?
  23. What cake is offered typically during Christmas throughout Italy?
  24. "Peace on earth, and mercy mild" is a line from which well known Christmas carol?
  25. Which informal term is given to the third Sunday of the season of Advent and is associated with the custom of kitchen get togethers to make Christmas puddings?


Christmas Questions and Answers

  1. What originated in 1670, Germany, when the choirmaster at Cologne Cathedral wished to keep children quiet on Christmas Eve?
    Answer - Candy cane
  2. According to the poem 'The Night Before Christmas' how many reindeer did Santa have to pull his sleigh?
    Answer - Eight
  3. In 1984, who co-wrote the charity single "Do They Know It's Christmas?" with Bob Geldof?
    Answer - Midge Ure
  4. Who appeared for the first time in the November 1887 issue of the Beeton's Christmas Annual?
    Answer - Sherlock Holmes (which contained a novel by Arthur Conan Doyle entitled A Study in Scarlet)
  5. Feliz Navidad is a phrase meaning "Happy Christmas" in which language?
    Answer - Spanish
  6. How many sides does a snowflakes have?
    Answer - Six (they form in a hexagonal structure)
  7. Which song plays out the end credits of the film Die Hard?
    Answer - Let It Snow! (also known as, Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!)
  8. Which Christmas carol is noted for the Latin line "Gloria Hosanna in excelsis!"?
    Answer - Ding Dong Merrily on High
  9. At which house do the Royal Family traditionally spend Christmas and New Year?
    Answer - Sandringham
  10. Which archangel foretold the birth of Jesus to the Virgin Mary?
    Answer - Gabriel
  11. What's the name of the ballet most traditionally associated with being performed around Christmas time each year?
    Answer - The Nutcracker
  12. It is said to be bad luck to take your decorations down after which date in January?
    Answer - 5th of January
  13. Which item of clothing brought Frosty the Snowman back to life?
    Answer - A silk hat
  14. Which British monarch made the first Christmas Broadcast?
    Answer - George V (in 1932)
  15. Who started the Christmas Lectures in 1825 which are now broadcast on national television every year?
    Answer - Michael Faraday
  16. Can you name the only UK Christmas number one to have the name of a city in its title?
    Answer - Long-Haired Lover from Liverpool (Jimmy Osmond, 1972)
  17. Befana is an old woman who delivers gifts to children throughout which country on Epiphany Eve? (Note: Epiphany Eve is the night of January 5)
    Answer - Italy
  18. Choirboy Peter Auty sang the film version of which song which was later recorded as a hit record by Aled Jones?
    Answer - Walking in the Air
  19. Which American state's Spanish translation literally means 'covered in snow'?
    Answer - Nevada
  20. Which 2004 film starring Tim Allen and Jamie Lee Curtis is based on the 2001 novel Skipping Christmas by John Grisham?
    Answer - Christmas with the Kranks
  21. In 2019, what was in Cardiff on the 15th of November, Manchester on December the 2nd, and finished in London?
    Answer - Coca-Cola Christmas truck
  22. Who had an "annus horribilis" in 1992?
    Answer - Queen Elizabeth II
  23. What cake is offered typically during Christmas throughout Italy?
    Answer - Panettone
  24. "Peace on earth, and mercy mild" is a line from which well known Christmas carol?
    Answer - Hark! The Herald Angels Sing
  25. Which informal term is given to the third Sunday of the season of Advent and is associated with the custom of kitchen get togethers to make Christmas puddings?
    Answer - Stir-up Sunday


christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.