> Christmas Music Quiz

Christmas Music Quiz

Twenty questions about Christmas pop music plus the odd question on carols and festive classics.

Do you know your Christmas number ones? How much do you know about music with a Christmas theme? We're continually looking for new questions, both musical and other festive trivia. Why not print these questions and use them in your own quizzes!?

Christmas Music Quiz - Questions

  1. "He sees you when you’re sleeping, he knows when you’re awake. He knows when you’ve been bad or good, so be good, for goodness sake!" are lines from which festive song?
  2. Who wrote the song 'White Christmas'?
  3. What was the title of the 2017 Christmas Number One for Ed Sheeran?
  4. Who wrote Slade's Christmas classic, 'Merry Xmas Everybody'?
  5. In the Pogues' 'Fairy Tale of New York', which choir "are singing Galway Bay"?
  6. Composed in 1818 by Franz Xaver, a version of which song sung by Bing Crosby in 1935 is the fourth best-selling single of all-time?
  7. The song "Here Comes Santa Claus (Down Santa Claus Lane)" is a Christmas song originally written and performed by which singing cowboy?
  8. Which festive song is the biggest-selling single in UK chart history not to reach number one?
  9. Who wrote the Christmas song a "Wonderful Christmastime"?
  10. "Oh, the weather outside is frightful" is the first line of which song?
  11. Which song was written by Joan Javits and Phillip Springer, and sung by Eartha Kitt in 1953?
  12. Which Christmas carol is based on a poem by the English poet Christina Rossetti and is quoted throughout the Peaky Blinders TV series?
  13. "Merry Christmas Everyone" was the last number one single for which singer in the UK Singles Chart?
  14. Which festive single was the highest-selling UK single of 1988?
  15. "Lonely This Christmas" is a popular Christmas song by which English glam rock band?
  16. Which song has been a Christmas number one for two entirely different artists?
  17. What's the first line of "The Christmas Song" which was first recorded by the Nat King Cole Trio in 1946?
  18. Which 1994 Christmas number one was East 17's only number one in the UK Singles Chart?
  19. "There’ll be parties for hosting, marshmallows for toasting and caroling out in the snow" is a line from which Andy Williams song?
  20. Two 1960s Christmas number ones had a colour in the title, can you name both?


Christmas Music Quiz - Questions and Answers

  1. "He sees you when you’re sleeping, he knows when you’re awake. He knows when you’ve been bad or good, so be good, for goodness sake!" are lines from which festive song?
    Answer - Santa Claus is Coming to Town
  2. Who wrote the song 'White Christmas'?
    Answer - Irving Berlin
  3. What was the title of the 2017 Christmas Number One for Ed Sheeran?
    Answer - Perfect
  4. Who wrote Slade's Christmas classic, 'Merry Xmas Everybody'?
    Answer - Noddy Holder
  5. In the Pogues' 'Fairy Tale of New York', which choir "are singing Galway Bay"?
    Answer - NYPD choir
  6. Composed in 1818 by Franz Xaver, a version of which song sung by Bing Crosby in 1935 is the fourth best-selling single of all-time?
    Answer - Silent Night
  7. The song "Here Comes Santa Claus (Down Santa Claus Lane)" is a Christmas song originally written and performed by which singing cowboy?
    Answer - Gene Autry
  8. Which festive song is the biggest-selling single in UK chart history not to reach number one?
    Answer - Last Christmas (by Wham!)
  9. Who wrote the Christmas song a "Wonderful Christmastime"?
    Answer - Paul McCartney
  10. "Oh, the weather outside is frightful" is the first line of which song?
    Answer - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (or simply, Let It Snow!)
  11. Which song was written by Joan Javits and Phillip Springer, and sung by Eartha Kitt in 1953?
    Answer - Santa Baby
  12. Which Christmas carol is based on a poem by the English poet Christina Rossetti and is quoted throughout the Peaky Blinders TV series?
    Answer - In the Bleak Midwinter
  13. "Merry Christmas Everyone" was the last number one single for which singer in the UK Singles Chart?
    Answer - Shakin' Stevens
  14. Which festive single was the highest-selling UK single of 1988?
    Answer - Mistletoe and Wine (by Cliff Richard)
  15. "Lonely This Christmas" is a popular Christmas song by which English glam rock band?
    Answer - Mud
  16. Which song has been a Christmas number one for two entirely different artists?
    Answer - Mary's Boy Child (Harry Belafonte in 1957 and Boney M. in 1978)
  17. What's the first line of "The Christmas Song" which was first recorded by the Nat King Cole Trio in 1946?
    Answer - Chestnuts roasting on an open fire
  18. Which 1994 Christmas number one was East 17's only number one in the UK Singles Chart?
    Answer - Stay Another Day
  19. "There’ll be parties for hosting, marshmallows for toasting and caroling out in the snow" is a line from which Andy Williams song?
    Answer - It's the most wonderful time of the year
  20. Two 1960s Christmas number ones had a colour in the title, can you name both?
    Answer - Green, Green Grass of Home and Lily the Pink

christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.