> Christmas Kids Quiz

Christmas Kids Quiz

This quiz is especially designed for kids, with easier questions for younger children.

Too easy? Enjoy and explore our many festive trivia pages.

Christmas Kids Quiz - Questions

  1. Which bird has become associated with Christmas and often features on Christmas cards?
  2. What is the name of the day that follows Christmas Day?
  3. "Dashing through the snow in a one-horse open sleigh" is the opening line to which Christmas song?
  4. Which fictional reindeer has a glowing red nose?
  5. When building a snowman, which vegetable is often used for the nose?
  6. Which three gifts did the wise men bring for the infant Jesus?
  7. Who wrote the famous book, A Christmas Carol?
  8. Which meat often eaten with a traditional Christmas dinner can also be the name of a country?
  9. What is the name of the thin strips of sparkly material attached to a thread which we decorate a Christmas tree with?
  10. With what type of calendar do children open little doors each day to reveal a chocolate or small toy in the countdown to Christmas Day?
  11. What colour are the berries on the Holly plant?
  12. By what other name is naughty elf better known?
  13. In which town was Jesus born?
  14. Every year s Christmas tree is donated to the people of Britain by the city of Oslo, Norway - in which London square is it prominently displayed?
  15. In a famous book by Dr. Seuss and also a film, which devious green-furred creature stole Christmas?
  16. On Christmas Eve, what type of pie do children in the UK often leave out for Father Christmas to eat?
  17. True or false, the most popular belief is that Father Christmas lives in the South Pole?
  18. In which Christmas film does Buddy accidentally learn that he is human?
  19. In the pantomime Jack and the Beanstalk, what does Jack trade for a handful of magic beans?
  20. What form of transport does Father Christmas use to deliver children's presents across the world?


Christmas Kids Quiz - Questions and Answers

  1. Which bird has become associated with Christmas amd often features on Christmas cards?
    Answer - Robin
  2. What is the name of the day that follows Christmas Day?
    Answer - Boxing Day
  3. "Dashing through the snow in a one-horse open sleigh" is the opening line to which Christmas song?
    Answer - Jingle Bells
  4. Which fictional reindeer has a glowing red nose?
    Answer - Rudolph
  5. When building a snowman, which vegetable is often used for the nose?
    Answer - Carrot
  6. Which three gifts did the wise men bring for the infant Jesus?
    Answer - Gold, frankincense and myrrh
  7. Who wrote the famous book, A Christmas Carol?
    Answer - Charles Dickens
  8. Which meat often eaten with a traditional Christmas dinner can also be the name of a country?
    Answer - Turkey
  9. What is the name of the thin strips of sparkly material attached to a thread which we decorate a Christmas tree with?
    Answer - Tinsel
  10. With what type of calendar do children open little doors each day to reveal a chocolate or small toy in the countdown to Christmas Day?
    Answer - Advent calendar
  11. What colour are the berries on the Holly plant?
    Answer - Red
  12. By what other name is naughty elf better known?
    Answer - Elf on the Shelf
  13. In which town was Jesus born?
    Answer - Bethlehem
  14. Every year s Christmas tree is donated to the people of Britain by the city of Oslo, Norway - in which London square is it prominently displayed?
    Answer - Trafalgar Square
  15. In a famous book by Dr. Seuss and also a film, which devious green-furred creature stole Christmas?
    Answer - The Grinch
  16. On Christmas Eve, what type of pie do children in the UK often leave out for Father Christmas to eat?
    Answer - A mince pie
  17. True or false, the most popular belief is that Father Christmas lives in the South Pole?
    Answer - False. In the North Pole
  18. In which Christmas film does Buddy accidentally learn that he is human?
    Answer - Elf
  19. In the pantomime Jack and the Beanstalk, what does Jack trade for a handful of magic beans?
    Answer - A cow
  20. What form of transport does Father Christmas use to deliver children's presents across the world?
    Answer - A sleigh

christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.