>Christmas Quizzes> Bible Quiz

Bible Quiz

Test you religious knowledge with our thirty questions and answers.

Questions on both the Old and New Testaments of the Christian bible.

Bible Quiz - Questions

  1. Which town is described as the childhood home of Jesus?
  2. Whose wife became a pillar of salt on their flight from the destruction of Sodom and Gomorrah?
  3. Adam and Eve had three children, can you name them?
  4. At which king's feast is the story of the writing on the wall?
  5. What are the Decalogue?
  6. Which daughter of Herod II demanded the head of John the Baptist?
  7. Who was the author of the first five books of the Old Testament?
  8. Which book is a collection of 150 individual ancient prayers and songs?
  9. Pontius Pilate was the fifth governor of which Roman province?
  10. In which garden at the foot of the Mount of Olives was Jesus arrested?
  11. The story of how David defeated the Philistine giant is described in which biblical Book?
  12. How old was Noah when he died?
  13. How many books are in the New Testament?
  14. Jesus fed five-thousand men with five loaves of bread and how many fish?
  15. Name the final book of the New Testament? (Which is also the final book of the Christian Bible.)
  16. Who was taken up in a chariot of fire?
  17. What name is given to the eight blessings recounted by Jesus in the Sermon on the Mount?
  18. The legendary Israelite warrior Samson is portrayed in which biblical book?
  19. Can you name the two thiefs who were to be crucified on crosses either side of Jesus?
  20. In the book of Exodus, what was the second plague in the Plagues of Egypt?
  21. In what language was the Old Testament written in?
  22. Jesus is described as telling which parable in response to the question from a lawyer, "And who is my neighbour?"
  23. Which prophetess is described as the older sister of Moses and Aaron?
  24. Who does God tell to take his beloved son and sacrifice him, on Mount Moriah?
  25. Who does Jesus restore to life four days after his death?
  26. Can you name the shortest book in the Hebrew Bible in which the people of Edom are warned about the impending judgment coming upon them?
  27. Who was Moses' assistant and became the leader of the Israelites after the death of Moses?
  28. On which mountain did Moses receive the Ten Commandments?
  29. What wood was Noah's ark built with?
  30. According to an account in the Gospel of Matthew, how many pieces of silver was the price for which Judas Iscariot betrayed Jesus?


Bible Quiz - Questions and Answers

  1. Which town is described as the childhood home of Jesus?
    Answer - Nazareth
  2. Whose wife became a pillar of salt on their flight from the destruction of Sodom and Gomorrah?
    Answer - Lot's
  3. Adam and Eve had three children, can you name them?
    Answer - Cain, Abel and Seth
  4. At which king's feast is the story of the writing on the wall?
    Answer - Belshazzar
  5. What are the Decalogue?
    Answer - Another name for the Ten Commandments
  6. Which daughter of Herod II demanded the head of John the Baptist?
    Answer - Salome
  7. Who was the author of the first five books of the Old Testament?
    Answer - Moses
  8. Which book is a collection of 150 individual ancient prayers and songs?
    Answer - Book of Psalms
  9. Pontius Pilate was the fifth governor of which Roman province?
    Answer - Judaea
  10. In which garden at the foot of the Mount of Olives was Jesus arrested?
    Answer - Gethsemane
  11. The story of how David defeated the Philistine giant is described in which biblical Book?
    Answer - Book of Samuel
  12. How old was Noah when he died?
    Answer - 950 years old
  13. How many books are in the New Testament?
    Answer - 27
  14. Jesus fed five-thousand men with five loaves of bread and how many fish?
    Answer - Two
  15. Name the final book of the New Testament? (Which is also the final book of the Christian Bible.)
    Answer - The book of Revelation
  16. Who was taken up in a chariot of fire?
    Answer - Elijah
  17. What name is given to the eight blessings recounted by Jesus in the Sermon on the Mount?
    Answer - The Beatitudes
  18. The legendary Israelite warrior Samson is portrayed in which biblical book?
    Answer - Book of Judges
  19. Can you name the two thiefs who were to be crucified on crosses either side of Jesus?
    Answer - Gestas and Dismas
  20. In the book of Exodus, what was the second plague in the Plagues of Egypt?
    Answer - Swarms of frogs
  21. In what language was the Old Testament written in?
    Answer - Hebrew
  22. Jesus is described as telling which parable in response to the question from a lawyer, "And who is my neighbour?"
    Answer - Parable of the Good Samaritan
  23. Which prophetess is described as the older sister of Moses and Aaron?
    Answer - Miriam
  24. Who does God tell to take his beloved son and sacrifice him, on Mount Moriah?
    Answer - Abraham
  25. Who does Jesus restore to life four days after his death?
    Answer - Lazarus
  26. Can you name the shortest book in the Hebrew Bible in which the people of Edom are warned about the impending judgment coming upon them?
    Answer - Book of Obadiah
  27. Who was Moses' assistant and became the leader of the Israelites after the death of Moses?
    Answer - Joshua
  28. On which mountain did Moses receive the Ten Commandments?
    Answer - Mount Sinai
  29. What wood was Noah's ark built with?
    Answer - Gopher Wood
  30. According to an account in the Gospel of Matthew, how many pieces of silver was the price for which Judas Iscariot betrayed Jesus?
    Answer - Thirty pieces of silver




christmas image
Looking for more Christmas quizzes? Why not try the website Free Pub Quiz for all your quiz question needs!? Hundreds of great quizzes, from general knowledge to Christmas themed trivia.